Dekkhotell med stor pågang - trenger flere dekkreoler

Dekkhotell med stor pågang - trenger flere dekkreoler

Publisert den 21.08.2023 av RYDD Reolsystem AS

De har plass til 1550 dekk i dekkreolene sine, likevel har dekkhotellet til Mekonomen Motorsenteret Langevåg lang venteliste.

- Det er stor pågang! Men vi håper at vi etter hvert vil kunne tilby dekklagring til alle som ønsker det, sier Torgeir Krogstad, daglig leder i Mekonomen Motorsenteret Langevåg

Tidligere har de hatt dekkhotell i containere, men våren 2021 startet de å bygge det som i dag er deres nye dekkhotell. Året etter kunne dekkene til rundt 400 biler lagres tørt og trygt i en helt egen bygning rett ved bilverkstedet til Motorsenteret. 


Jaktet solide dekkreoler

Under planleggingen av dekkhotellet startet Torgeir jakten på inventaret. Han hadde egentlig bare et enkelt kriterium for dekkreolene: De måtte være solide!

- I tillegg trengte vi hjelp til å finne ut hvordan vi skulle bruke arealet vi hadde til rådighet på en mest mulig effektiv måte, forklarer Torgeir.

De hentet inn priser hos et par ulike leverandører, men valget falt på RYDD Reolsystem.

Les også: Bør du unngå stående lagring av dekk?

Dekk i dekkreoler

 

Får maksimalt ut av dekkhotellet

For å finne ut hvordan Motorsenteret Langevåg kunne lagre flest mulig dekk på en effektiv måte som også ga god arbeidsflyt, tok RYDD Reolsystem turen til det nye dekkhotellet for å bistå med planleggingen.

- Under befaringen fikk vi høre hva Motorsenteret selv hadde tenkt på som en mulig løsning. Deretter kom vi med noen tips og råd, skisset opp et forslag og til slutt ble vi enige om å sette det opp slik det står i dag, forklarer Tor Inge Holmdal, salgssjef i RYDD Reolsystem.

Inne på dekkhotellet ble det også lagt til rette for 2 stasjoner for dekkskifte. I tillegg til å utnytte lagringsplassen maksimalt, var det også viktig for Motorsenteret å kunne komme seg rundt med plukkliften som ble brukt til å ta dekkene ut og inn av reolene.

- Det ble derfor lagt vekt på å ha nok avstand mellom reolene, slik at de fikk brede nok kjøregater, forklarer Tor Inge.

- For oss var det viktig å velge en lokal leverandør som vi enkelt kunne samarbeide med. Vi er veldig fornøyd med leveringen fra RYDD. Dette er solide dekkreoler og det ble gjort gode beregninger for å få mest mulig ut av arealet, sier Torgeir.

Les også: Trips of Norway utvidet dekkhotellet med over 300 % på 3 år


Effektiv bygging med premonterte dekkreoler

Alle dekkreolene Motorsenteret trengte til dekkhotellet sitt hadde RYDD Reolsystem på lager. I tillegg valgte RYDD å premontere stigene før de ble sendt ut til dekkhotellet, noe som gjorde monteringen ekstra effektiv.

- Vi laget til alle stigene til dekkreolene på vårt eget lager, slik at det bare var å sette sammen seksjonene når Mekonomen var klar for å innrede dekkhotellet sitt, forklarer Tor Inge, og legger til:

- På denne måten kunne monteringsjobben hos Mekonomen bli unnagjort på bare en ettermiddag.


Planlegger å utvide dekkhotellet

Med sprengt kapasitet har Motorsenteret nå lagt planer for hvordan de skal få plass til flere dekk på dekkhotellet.

- Vi ventet litt med å innrede ene veggen med dekkreoler, for å se hvordan etterspørselen ble. Nå er det klart at vi må inn med dekkreoler her også, forklarer Torgeir, som håper dette vil gjøre at de kan tilby lagringsplass til alle som står på venteliste.

Er du på jakt etter et godt lagringssystem for dekk? Slik finner du riktig dekkreol for din bedrift