Ute etter hevekasse? Bruk en Euroboks

Ute etter hevekasse? Bruk en Euroboks

Publisert den 25.10.2023 av RYDD Reolsystem AS

Eurobokser er næringsmiddelgodkjente og passer perfekt som hevekasse til brød, pizza og andre typer deiger.

Det er lite som slår et godt, hjemmelaget brød. Og om du går for langtidsheving er det heller ikke større innsatsen som skal til for å kunne servere rykende fersk gjærbakst.

Men for å få god heveeffekt, gjelder det å gi deigen gode heveforhold.

Næringsmiddelgodkjent hevekasse

Om du har prøvd å heve deiger under plast, har du sikkert opplevd at plasten setter seg fast i deigen. Et mye bedre alternativ er å ta i bruk en hevekasse.

Hevekasser kommer i ulike materialer, men det mest vanlige er å bruke en plastboks med lokk.

Siden hevekassen kan komme i kontakt med deigen er det viktig å sjekke om materialet er næringsmiddelgodkjent. Det vil si at kassen er godkjent for å kunne brukes til mat og ikke inneholder helseskadelige stoffer.

Tar du i bruk Euroboks som hevekasse vet du at det er et trygt valg, da alle Eurobokser er næringsmiddelgodkjente. I tillegg er de stabelbare. Noe som kan være en fordel for deg som liker å bake opp en del når du først går i gang.

Hevekasse med pizzadeig og pizza som stekes i steinovn.
Euroboks 10L passer perfekt for 6 emner med porsjonspizza.

 

Hevekasse til brød og pizzabunner

Eurobokser kommer i en rekke ulike størrelser. Er du ute etter en hevekasse til brød er Euroboks 10L perfekt størrelse for to brød. Baker du flere om gangen rommer Euroboks 24L og Euroboks 33L 4 brød.

Når det gjelder pizza er Euroboks 10L passe for 6 deigemner med porsjonspizzaer, mens du med Euroboks 24L får du plass til 12 pizzzadeiger.

Eurobokser kommer både med og uten gjennomgående håndtak på sidene. For å få hevekassen mest mulig tett bør du velge typen uten håndtak. I tillegg til selve kassen må du huske å kjøpe lokk til Euroboksen i riktig størrelse.

I nettbutikken til RYDD Reolsystem finner du et stort utvalg av Eurobokser i ulike størrelser.